ESTIRANT EL FIL DE LES PARAULES

Per: MANUEL CASTELLET

160 / 160

Queden 0 dies

Cofinançadors 107

 • Aportant 17,90 €

  Producte: 1 Quorum = 1 llibre reservat

  Si s’aconsegueix l’objectiu plantejat i el llibre finalment es publica, se’t comunicarà per correu electrònic i rebràs un exemplar a casa teva en un termini màxim de 120 dies a partir de la data d’anunci de la seva publicació.

  Aportar
 • APORTACIÓ LLIURE

  Aportació lliure

  Podràs introduir la quantitat amb la qual vols donar suport al projecte.
  Segons l'import que posis rebràs el número de llibres proporcional al PVP de cada projecte.

  Aportar

Autor

MANUEL CASTELLET

MANUEL CASTELLET
Manuel Castellet (Barcelona, 1943) és matemàtic de professió, excursionista per afició i amant de tot allò que afecta la terra i la cultura catalanes. Format a Barcelona i a Zuric (Suïssa), ha estat catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona (1975-2014), creador i primer director del Centre de Recerca Matemàtica (1984-2007) i president de l’Institut d’Estudis Catalans (1995–2002).
A part dels treballs de caire científic, ha publicat les obres «Llengua, ciència i cultura: crònica d’una passió matemàtica», «L’exili de la marededéu de Núria (1936–1941)», la novel·la «La mitra de l’exili» i, amb Rosa Anna Felip, «Mossèn, ens han pres la marededeu! El segrest de la marededeu de Núria» i «La no-extradició de Ventura Gassol».

Comparteix aquest projecte

Difon aquest projecte

 • Widget del projecte

  publica el widget del projecte

  Còpia i enganxa el codi a la teva web o blog i ajuda a difondre aquest projecte

  ESTIRANT EL FIL DE LES PARAULES

  Obtingut

  100%
  160 / 160
  Obtingut
  160
  Queden
  0 dies
  Cofinançadors
  107
  160 100%
  Codi Embed

ESTIRANT EL FIL DE LES PARAULES

Aquesta novel·la està inspirada en les cartes d’un soldat republicà a la seva muller durant la Guerra Civil, més de dues-centes, de les quals se’n reprodueixen alguns fragments, i en passatges de la vida dura i el judici sumaríssim d’un home del Pallars.
En Llorenç, un noi que l’any 1952 fa catorze anys, rep de la seva mare una capsa amb totes les cartes que el seu marit li havia escrit durant la guerra, des de la Bossa de Bielsa i del Front de l’Ebre; també, des del camp de concentració a Bilbao, acabada la guerra.
En Llorenç va creixent a l’escola i va llegint les cartes d’aquest home, que ell no recorda haver vist mai, i, de mica en mica, el va coneixent, el va admirant i l’acaba estimant. Però ningú sap què se’n va fer, d’ell, a partir del maig de 1939. Havia mort? Havia fugit a França? Se n’havia anat amb una altra dona? La seva cerca s’intensifica quan, un dia, a casa seva arriba una carta del Juzgado Militar de Causas, dirigida al pare.