BLAVA APARENÇA: 1936-1982

Memòria històrica
Per: DOLORS VALLVERDÚ

173 / 170

Queden 0 dies

Cofinançadors 34

 • Aportant 14,90 €

  Producte: 1 Quorum = 1 llibre reservat

  Si s’aconsegueix l’objectiu plantejat i el llibre finalment es publica, se’t comunicarà per correu electrònic i rebràs un exemplar a casa teva en un termini màxim de 90 dies a partir de la data d’anunci de la seva publicació.

  Aportar
 • Aportant 44,70 €

  Producte: 3 Quorums = 3 llibres

  Opció amb premi. Si s’aconsegueix l’objectiu plantejat i el llibre finalment es publica, se’t comunicarà per correu electrònic i rebràs els 3 exemplars a casa teva en un termini màxim de 90 dies de la data d’anunci de la seva publicació, i també un quart llibre d’obsequi publicat per 9 Grup Editorial: “333 vitamines per a l'ànima”.

  Aportar
 • APORTACIÓ LLIURE

  Aportació lliure

  Podràs introduir la quantitat amb la qual vols donar suport al projecte.
  Segons l'import que posis rebràs el número de llibres proporcional al PVP de cada projecte.

  Aportar

Autor

DOLORS VALLVERDÚ

DOLORS VALLVERDÚ
Maria Dolors Vallverdú i Torrents va néixer a Reus el 14 de desembre de 1945. És escriptora i professora de català, amb títol de la JAEC (Junta Assessora per als Estudis de Català), convalidat per la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona i els Estudis Universitaris Catalans (Institut d’Estudis Catalans).
Ha impartit cursos de català al Centre de Lectura per a no-catalanoparlants, a La Caixa i a l’Hospital Universitari de Sant Joan de Reus, i també cursos per correspondència.
És autora de diverses memòries acadèmiques, intervencions en les Jornades dels Països Catalans a Santes Creus, presentacions de llibres i ponències. Darrerament imparteix un cicle de conferències, al Centre d’Amics de Reus, sobre història de Catalunya i la llengua.
Presideix el jurat del premi de poesia catalana Francesc Martí Queixalós, que des del 2003 convoca el Centre d’Amics de Reus.
És autora de nombroses publicacions, des de l’any 1967, quan va publicar a la primera antologia del premi de poesia Amadeu Oller. Destaca el seu treball “En memòria del president Companys”, publicat el 1994, en col·laboració amb Xavier Amorós i Solà, Josep Pelegrí i Ramon i Josep Risueño i Granda.
Pel que fa a guardons, va ser finalista del Premi Internacional de Literatura Antonio Machado, de Cotlliure, entre d’altres premis que reconeixen la seva obra.

Comparteix aquest projecte

Difon aquest projecte

 • Widget del projecte

  publica el widget del projecte

  Còpia i enganxa el codi a la teva web o blog i ajuda a difondre aquest projecte

  BLAVA APARENÇA: 1936-1982

  Obtingut

  102%
  173 / 170
  Obtingut
  173
  Queden
  0 dies
  Cofinançadors
  34
  173 102%
  Codi Embed

BLAVA APARENÇA: 1936-1982

«Blava aparença» és una aproximació a la memòria històrica des del protagonisme particular de Tomàs Vallverdú i Duran. En aquest treball, Maria Dolors Vallverdú recupera el llegat de la seva família a partir de manuscrits transcrits on es revelen fets punyents i puntuals, esdevinguts a partir del primer quart del segle XX, i des de la guerra civil fins a una massa llarga postguerra; tot, però, amb el nucli de Reus, potent focus de resistència de la nació catalana en la preservació de la identitat i de la llengua. Precisament, aquest darrer període haurà de marcar la joventut de la filla de Tomàs Vallverdú i autora d’aquest llibre, fidel als valors del pare i amb qui manté, al llarg de l’obra, una esperançada conversa.