JOSEP COMAPOSADA I «EL SOCIALISTA»

Per: DAVID BALLESTER

62 / 140

Queden 0 dies

Cofinançadors 9

 • Aportant 15,90 €

  Producte: 1 Quorum = 1 llibre reservat

  Si s’aconsegueix l’objectiu plantejat i el llibre finalment es publica, se’t comunicarà per correu electrònic i rebràs un exemplar a casa teva en un termini màxim de 120 dies a partir de la data d’anunci de la seva publicació.

  Aportar
 • Aportant 47,70 €

  Producte: 3 Quorums = 3 llibres

  Opció amb premi. Si s’aconsegueix l’objectiu plantejat i el llibre finalment es publica, se’t comunicarà per correu electrònic i rebràs els 3 exemplars a casa teva en un termini màxim de 120 dies de la data d’anunci de la seva publicació. També un quart llibre d’obsequi publicat per 9 Grup Editorial: «Un sojord a Baden-Baden», de Joan Giné-Masdeu.

  Aportar
 • APORTACIÓ LLIURE

  Aportació lliure

  Podràs introduir la quantitat amb la qual vols donar suport al projecte.
  Segons l'import que posis rebràs el número de llibres proporcional al PVP de cada projecte.

  Aportar

Autor

DAVID BALLESTER

DAVID BALLESTER
David Ballester (Barcelona, 1960) és doctor en Història Contemporània i professor associat de la UAB. Ha centrat bona part de les seva tasca investigadora en l’àmbit de la història social, i ha reconstruït la història de la UGT de Catalunya amb aquesta trilogia: «Marginalitats i hegemonies», «Els anys de la guerra» i «Els homes sense nom». També ha publicat biografies dels dirigents socialistes Josep Comaposada, Joan Codina i Ramon Porqueras. A més a més, ha treballat el període de la transició, i ha fet especial referència a aspectes relacionats amb les mobilitzacions populars del període, com per exemple les de febrer de 1976 («Temps d’amnistia») i la Diada de 1977 («El triomf de la memòri»a), així com els efectes repressius de la dictadura («Va caure tot Déu. La repressió del socialisme català, novembre de 1958»). En aquests moments, té en curs de publicació «Vides truncades. Repressió, víctimes i impunitat a Catalunya, 1964-1980».

Comparteix aquest projecte

Difon aquest projecte

 • Widget del projecte

  publica el widget del projecte

  Còpia i enganxa el codi a la teva web o blog i ajuda a difondre aquest projecte

  JOSEP COMAPOSADA I «EL SOCIALISTA»

  Obtingut

  44%
  62 / 140
  Obtingut
  62
  Queden
  0 dies
  Cofinançadors
  9
  62 44%
  Codi Embed

JOSEP COMAPOSADA I «EL SOCIALISTA»

Aquesta obra és un assaig centrat en una de les figures cabdals del moviment obrer i socialista català, Josep Comaposada, des dels primers passos del PSOE i la UGT fins la II República. L’obra compta amb un esbós biogràfic del protagonista, analitza l’evolució de la premsa socialista a Catalunya i se centra en la tasca de Comaposada com a publicista de les idees socialistes, molt especialment a partir dels escrits publicats a «El Socialista». En ells, va tractar una àmplia temàtica: des de moviments vaguístics i la conflictivitat obrera al catalanisme, la repressió de la que era objecte el moviment obrer i les seves dures condicions de vida. També fa referència a episodis cabdals com l’Exposició Universal, la vaga de 1902, la Setmana Tràgica o la I Guerra Mundial. En l’annex es reprodueixen els opuscles, «La Revolución en Barcelona» i «La Revolución en Cataluña», a més de referenciar els 717 escrits que va publicar a «El Socialista», amb la seva data, títol i temàtica.